A Saláta Termesztése Egyszerűen

Tudástár

Az egyik legkorábban vethető zöldségfélénk a saláta. Ha a nevét halljuk, sokszor a klasszikus fejes salátákra gondolunk, mint a “Május királya”, de manapság már számtalan fajta magja kapható a kereskedelemben. Egyre bővül a tépősaláták kínálata is, ami különösen alkalmasa lehet akár balkonon való termesztésre is.

Minden, amit a Saláta termesztéséről tudni kell

Saláta magvetése és csíráztatás lépésekben

Saláta magvetése és csíráztatás lépésekben

Ha szívesen belevágnál a különböző fajtájú saláták termesztésébe, ezt a bejegyzést neked ajánljuk! Megtudhatod, mire figyelj a saláta magvetése során, kell-e palántázni a salátákat, milyen körülmények szükséges biztosítani az első időszakban.

Saláta fajták bemutatása

Saláta fajták bemutatása

Az otthoni salátanevelés sikeréhez, fontos a saláta fajták és azok évszakonként változó egyedi igényeinek megismerése. Bizonyos fajták csak a tavaszi időszakban termeszthetők, mert nyáron a meleg és hosszú nappalok hatására gyorsan magszárat képeznek.

Saláta nevelése otthon. Mi szól mellette és mi ellene?

Saláta nevelése otthon. Mi szól mellette és mi ellene?

A saját saláta nevelése egészen korán megkezdhető, hiszen ez, az egyik legkorábban vethető zöldségfélénk. Ha a nevét halljuk, sokszor a klasszikus fejes salátákra gondolunk, mint a Május királya vagy a jégsaláta, de manapság már számtalan fajta magja kapható a kereskedelemben.

Lépj kapcsolatba velünk!

Kérdésed van a termékeinkkel vagy a növénytermesztéssel kapcsolatban? Bátran írj nekünk!

0
  0
  KOSARAD
  Üres a kosaradWebshop
   Calculate Shipping
   Kupon alkalmazása