Magaságyás Ötletek, Típusok és Árak 2024-ben

Magaságyás Webáruház (Árak 2024-ben)

5000+ elégedett magaságyás vásárló

Pénzvisszafizetési garancia

Gyors és ingyenes szállítás a legtöbb magaságyásra

Elégedett vásárlóinktól

⭐⭐⭐⭐⭐

“Tavasszal nem is sejtettem, hogy ilyen boldogságot fog okozni a két magas ágyás, a benne elültetett növények. Nagy öröm volt látni hétről-hétre a fejlődést, ültetni, metszeni, kicsípni, kigazolni, kikötni, karózni:-) csodaként éltem meg, hogy hétvégi telekként milyen jól bírták a nem minden napos locsolást, gondoskodást. Így is elhalmoztak a kincseikkel. 🙂 Az idei tapasztalatokkal felvértezve várom a Tavaszt, az új évadot. Köszönöm a sok hasznos tanácsot amit Tőletek is kaptam és persze a szuper magas ágyásomat is:-) Minden jót kívánok Nektek!”

 

Zsuzsanna (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

“A magaságyásban a kelbimbó és karfiol másodvetés, ill. palántázás. Óriás lett, a szabadföldi alig vegetál. A tavaszi állomány hónapos retek, és sáfrány volt, sajnos erről nem fotóztam, de nagyon szép, erős lett. Sok örömet adott e minikert. Köszönet önöknek.”

 Tünde (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyen összeépíthető, jó minőségű termék. Már korábban is vásároltunk ilyen magaságyást, ezek mellé vettünk még újat, de a korábbiak is jól bírják az időjárási körülményeket.

 

Szilvia (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Azt kaptam, amit vártam- tökéletesen elégedett vagyok a termékkel. Könnyen össze lehetett szerelni, minden a megfelelő méretre volt vágva. Tavaly rendeltem kettőt , de már idén is rendeltem kettőt – nagyon bevált.

 

Névtelen (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon mutatós, szép és masszív magaságyások, az összeszerelése is egyszerű, ajánlom!

G. Renáta (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyors, pontos szállítás. Könnyű összeszerelhetőség, telepíthetőség. Már gondolkodom, hogy vásároljak még.

 

A. Pál (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

T. Gyártó! Még csak összeraktuk, ami igen egyszerű volt. Most kerülnek majd bele a rétegek. A lányaimnak nagyon tetszik, így lehet, hogy szülinapjukra majd ilyent kapnak.

 

Sz. Gabriella (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Csodás!:) szép is,jó a mérete, szuperek voltak a segítségek az oldalon,hogy hogyan kell összeállítani

 

Barbara (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyen, gyorsan összeállítható és nagyon szépen mutat. A mérete is pont megfelelő, sok minden elfér benne. Ha szükség lesz még magaságyásra, biztos innen rendelek újra.

 

Bernadett (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Konnyu osszeszereles, szepen kivitelezett munka, a kert disze is egyben. Ajanlanam ismeroseimnek is nyugodt szivvel ( ajanlottam is:) )

 

F. Lilla (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Tetszik a termék, jó minőségű,a sarkok összeillesztése szuper egyszerű, örültem, hogy minden apró hozzávalót, tartozékot megtaláltam a csomagban, így mentesültem a további utánajárás alól.

K. Tünde (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Az első után nem volt kérdés, hogy még 3-at rendelek 🙂

K. Szilvia (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon tetszik a termék, a jövőben is szeretnénk még rendelni mindenképpen.

Attila (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Pontosan olyan, mint a videóban, telefonon minden kérésemre választ kaptam az Ügyintézőjüktől, köszönöm !

S. Katalin (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Magaságyás jelentése

A magaságyás előnyei közé tartozik, hogy nem számít az otthoni talajminőség.

Magasított ágyás előnyei

Előregyártott magaságyás

Magaságyás rétegei

Mit és mikor ültessünk?

A magaságyás rétegei - mikor ültessünk?

Emeltágyás öntzése

A magaságyás hátrányai közé tartozik az is, hogy többet kell öntöznünk.

Ötletek és Típusok

Webáruház árak (2023)

Mi az a Magaságyás?

Mi is az a magaságyás? Valójában egy talajszint felett elhelyezkedő kertről van szó, amelyet sokféleképpen megépíthetünk.

Létezik műanyag magaságyás? 

A kerete leggyakrabban fából készül, de építhetjük téglából, térkőkockából, vesszőfonatból vagy akár fémből, sőt betonból is. Ha azonban nincs kedvünk építkezni, számos előre gyártott magaságyást találunk kertészeti üzletekben, webáruházakban. A műanyag magasított ágyásokat kisebb helyiségekbe, teraszokra ajánljuk.

Az emelt ágyás magasságában, szélességében, hosszában, alakjában teljesen egyedi lehet. A képzeletünknek csak a rendelkezésre álló hely szabhat határt. A leggyakoribb a négyzet és a téglalap alakú, de építhető akár L, vagy U alakban is.

Mit ültessünk magaságyásba? 

A szabadföldi műveléshez hasonlóan szinte bármit ültethetünk az emelt ágyásba, a legjellemzőbb felhasználási területe azonban a zöldségtermesztés. A keretet különféle kerti és háztartási hulladékokkal (általában hamuval, komposzttal, trágyával, virágfölddel) szokás feltölteni, amely jó minőségű, tápanyagokban gazdag talajt biztosít a növényeinknek.

A magasított ágyás előnyei

Magaságyás a minőségi talajért

A magas ágyást rendszerint komposzttal, földdel és trágyával töltjük fel, így mi szabályozhatjuk a talajminőséget. Hozott anyaggal dolgozunk, nem vagyunk ráutalva az esetlegesen rendelkezésre álló otthoni szikes, agyagos vagy murvás, rossz minőségű talajra.

 

A különféle, több rétegben elhelyezett szerves anyagok bomlása hőt és tápanyagokat termel, mindkettő nagyon kedvez a beültetett növényeknek. Ráadásul a melegebb talaj miatt előbb is ültethetünk benne.

Nagy hozam, kis helyen

Legnagyobb előnye a praktikusságában, kompaktságában rejlik, hiszen nem kell hozzá nagy telek, akár talpalatnyi területen (társasház belső udvarán, nagyobb erkélyen stb.)  is termeszthetünk.

Nagy előnye még, hogy a kialakított terület teljes egészét felhasználhatjuk, nem kell utakat hagynunk a növények közt. Így gyakorlatilag viszonylag kis helyen is korrekt hozamunk lehet.

Nincs hajolgatás és derékfájás

A magasított ágyás kényelmesen művelhető, nem kell mellette guggolni, hajolgatni, térdelni, így a kertészkedés örömét mindenki élvezheti. Kifejezetten előnyös szépkorú kertészeknek, krónikus fájdalmakkal küzdőknek, de akár testi fogyatékkal élőknek (például tolószékeseknek) is alternatívát nyújt.

Hogy miért érdemes még magaságyásban termeszteni, arról bővebben a magaságyás előnyei cikkünkben olvashatsz. >>>

Előregyártott magaságyás, vagy házi készítésű? 

Miért válasszunk előregyártott magaságyást?

Az előregyártott magaságyással nem lőhetünk mellé! Készen jön, nekünk mindössze csak össze kell “legóznunk” a magaságyás elemeket. Ezeket az előregyártott magaságyás elemeket szakemberek tervezték, így biztosan olyan konstrukciót kapunk kézhez, ami működni is fog.

Temérdek időt és energiát spórolhatunk meg, ha ezt választjuk és garantáltan jól fog kinézni. A magaságyás webshopok rengeteg lehetőséget kínálnak a vásárlásra. Nálunk többféle típus közül válogathatsz:  a Kreatív Farmer magaságyás kínálatát ide kattintva éred el. 🙂
Érdemes követni pl. a facebook oldalunkat is, hiszen sokszor vannak nálunk magaságyás akciók is.

 

Saját gyártású magaságyás

Kész magaságyás vásárlás helyett, amennyiben nem ijedsz meg a fűrész vagy kalapács láttán, saját magad is megépítheted a magaságyást. Magunk is megvásárolhatjuk hozzá az alapanyagokat, de akár otthoni, kidobásra szánt anyagokból is építkezhetünk.

Előnye, hogy a lomtalanításból előkerült deszkákat, fakereteket, léceket kreatívan, környezettudatos módon használhatjuk fel, így sokat faraghatunk a magaságyás árakon.

Ha azonban még sosem barkácsoltunk, vagy éppen nem terveztünk elég körültekintően, számos bosszúság forrása lehet. És azt se felejtsük el, hogy még a gyakorlattal rendelkező ezermesterek számára is időigényes a megépítése!

A magas ágyás rétegei

0. réteg: A rágcsálóvédelem (opcionális)

Elsőként javasoljuk, hogy egy réteg vakondhálóval kezdj, főleg ha már előzetesen meggyűlt a bajod a kiskerti rágcsálókkal.

1. réteg: Vesszők, gallyak

A legalsó rétegbe nehezen bomló anyagot, lehetőség szerint kisebb-nagyobb gallyakat helyezzünk el.

2. réteg: Különféle kerti hulladékok

A második réteg már egy könnyebben bomló, gyakorlatilag félkész komposzt különféle kerti hulladékokból. Bátran ajánljuk a fűnyesedéket, szalmát, összegyűjtött lombokat.

3. réteg: Gyeptégla (opcionális)

Nem kötelező, de erősen javallott egy köztes, könnyebben lebomló, szerves anyagokból álló réteget beiktatnunk. A gyeptégla könnyen beszerezhető és tökéletesen megfelel erre a célra!

4. réteg: Érett komposzt, trágya

Mindjárt végzünk! Ebbe a rétegbe már jöhet a hagyományos komposzt és az állati trágya keveréke. Komposztot vásárolhatunk is, de mi a jól bevált házi komposztra esküszünk. Költséghatékony és évszázadok óta működik.

5. réteg: Termőföld

Az ágyás tetejére jöhet egy hamvas, lehetőleg csomó- és göröngymentes virágföld. A műtrágyamentes általános virágföld kezdésnek tökéletes és rengeteg helyen beszerezhető, viszonylag kedvező áron.

A magaságyás rétegei cikkünkben írtunk az egyes rétegek vastagságáról, az egyes rétegekről és a feltöltés lépéseiről. Sőt, arról is van benne szó, hogy pl. magaságyás erkélyre milyen módon telepíthető. Kibővített, azonnal hasznosítható útmutató, amit szerintünk érdemes meglesni!

Mikor és mit ültessünk a magaságyásba?

Mit érdemes ültetnünk az elkészült magasított ágyásunkba? A jó hír, hogy ehető növényeink, kedvelt virágaink javarésze nevelhető magaságyásban. A szezonalitást és a növénytársulásokat természetesen mindenképp szem előtt kell tartunk magaságyás esetén is. Amennyiben magokat keresek, tekintsd meg vetőmag kínálatunkat a webshopon! 🙂

Milyen növények nevelhetők a magaságyásban?

 • zöldségek (paradicsomfélék, paprikafélék, salátafélék, spenótfélék, hagymafélék, lestyán, laboda, borsó, csicseriborsó, retek, cékla)
 • gyümölcsfélék (gyakori a szamóca, eper, manapság divatos a perui földicseresznye), gyógy- és fűszernövények (bazsalikom, menta, citromfű, majoranna, oregánó, bazsalikom, petrezselyem, körömvirág, zsálya)
 • virágok (kövirózsa, csarab, citromos muskátli)
 • védőnövények – jellemzően a magaságyás szélére, dekoratív magaságyás elem lehet. Válasszunk sarkantyúkát, büdöskét, kaprot vagy körömvirágot.

Mikor és Mit Ültessünk a Magaságyásba? Arról, hogy mit ne, mit mivel és mit mikor ültessünk, írtunk egy hasznos kisokost. Lényegretörő, átfogó írás – érdemes elolvasni!

Mennyi egy magaságyás ára? – magaságyás árak:

A magaságyás öntözése

Először is: mulcsozzunk!

Tudtad, hogy egy forró napon a kiöntözött víz akár 70-80%-a is elpárologhat? Hogy ezt az arányt nagyban csökkenteni tudjuk, mulcsozásra lesz szükség.

 

A mulcs talajtakaró anyagot jelent és számos előnnyel jár a veteményesünkre nézve. Mulcsozni friss fűnyesedékkel, szalmával vagy félkész komposzttal érdemes. Megakadályozza a párolgást a talaj felszínén, segít felvenni a harcot a gyomokkal és a kártevőkkel, valamint közvetlenül javítja a talajminőséget is.

Mikor öntözzük a magaságyást?

A magaságyás öntözése szempontjából a “mikor” kérdése hasonlóan alakul, mint a szabadföldi locsolás. Nagyjából minden kertész egyetért azzal, hogy öntözés szempontjából a kora reggel a legelőnyösebb. Ilyenkor még nincs meleg, így a víz nem párolog, teljes egésze a növényeink gyökeréhez jut. Továbbá a reggeli öntözés hatására a növényeink hatékonyabban fogják felvenni a harcot a napközbeni perzselő hőséggel.

Ha valamilyen okból kifolyólag nincs módunk a reggeli öntözésre, akkor a soron következő legalkalmasabb időpont a késő délután-kora este.

Milyen gyakran öntözzünk?

Többtényezős kérdésről van szó. Függ az évszaktól (a nyári forróságban értelemszerűen több vízre van szüksége a növényeknek), a csapadékmennyiségtől, és a nevelgetett növényeink fajtájától, valamint állapotától (egy palánta kevesebb vizet igényel, mint a kifejlett növény).

 

Aranyszabály, hogy mindig minden körülmények között nedvesen kell tartanunk a talajt, a magaságyás hátránya ugyanis, hogy sokkal könnyebben kiszárad, mint egy hagyományos veteményes.

Honnan tudod, hogy a magaságyásod öntözésre szorul?

Ehhez szerencsére eszközre nem, csak az érzékeidre lesz szükség. Dugd az ujjad kb. 3-4 centire a talajba és ha száraznak érzed, akkor nyomás a locsolókannáért! De gyúrhatsz golyót is a földből: ha könnyen összetapad, túl nedves, ha összetapad, de lazán darabokra szétesik, akkor megfelelő a nedvességtartalma.

 

De vigyázz! Hiába szárad ki gyorsabban a magaságyás, hasonlóan egyszerű túlöntözni is a laza talajszerkezetnek köszönhetően – főleg ha nem megfelelő az ágyásunk vízelvezetése.

Önmagát öntöző magaságyás?

Amennyiben inkább megszabadulnánk az öntözés “béklyóitól”, úgy célszerű lehet önöntöző rendszer kialakításában gondolkodni. Ma már viszonylag kisebb befektetéssel és egy kis tervezéssel nagyon profi önöntöző megoldásokat tudunk kialakítani, az egyszerűbb csepegtetős megoldásoktól a programozható öntözőrendszerekig.

Magaságyás ötletek és típusok

A magaságyásban pont az a jó, hogy a végeredménynek csak a képzeletünk és a rendelkezésre álló hely szabhat határt. Ha magad építed, ha nem, mutatjuk a kerti magaságyás ötleteket:

Téglalap alakú magasított ágyás

A téglalap alakú magaságyás az egyik legnépszerűbb magaságyás típus. Előnye is az  egyszerűségében, bővíthetőségében rejlik. Ez a legjobb választás akkor, ha többféle növényt szeretnénk ültetni az ágyásba. Ebből az alakból nekünk is van sajátunk. Ide kattintva tudod megnézni.

Négyzet alakú magaságyás

A kerti ágyás ötletek között, a négyzet a téglalap alakot követi a népszerűségi listán. Egyszerűbb megépíteni, összeszerelni, valamint jellemzően kevés helyet foglal. Mérettől függően a magaságyás teraszra, akár kisebb erkélyre is telepíthető.

“L-alakú” emeltágyás

A következő magasított ágyás ötletek között, az L- alakú ágyások. Nincs is szebb díszítőelem egy gyönyörű, levendulával beültetett sarok-ágyásnál. Az L-alakú magaságyás kiváló választás erkélyre vagy az udvarod sarkaiban. Akármilyen anyagból készíthető, és jó hozzááférést biztosít a növényeinkhez.

“U-alakú” magas ágyás

A magas ágyás ötletek közül, a legkülönlegesebb, talán az U alakú elrendezés. Ha rendelkezünk elég hellyel, U alakú magaságyásban is gondolkodhatunk. Hatalmas előnye (az esztétikai tényezőn túl), hogy az U alak belsejéből tökéletesen hozzáférünk a kertünkhöz úgy, hogy még csak mozdulnunk sem kell.

Ha kiválasztottuk a kívánt formát, kezdődhet a magaságyás beültetése. Mikor mit ültessünk? – ehhez adunk egy kis segítséget, ha ide kattintasz

Elégedett vásárlóink magaságyásai

⭐⭐⭐⭐⭐

A weboldal könnyen áttekinthető, szimpatikus a folyamatos kínálat bővítés. A kiszállítás nagyon gyors volt, a megrendelt termékeket 26 órán belül átvehettem. A csomagolás teljes sérülés mentességet biztosított.

 

H. Orsolya (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyorsasag es megbizhatosag jellemzi az ugyfelszolgalat es a szallitmanyozasi vallalat munkajat. A weboldal atlathato es felhasznalobarat.

 

F. Lilla (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyedén megtaláltam az oldalon, amit kerestem. Mindenről kaptam e-mailben tájékoztatást és a szállítás nagyon gyors volt.

 

G. Ivett (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyen használható az oldal, és nagyon gyorsan megkaptam a megrendelt termékeket.

 

R. Judit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Szuper volt minden. Segítőkészek és gyorsak, tanácsokat is kaptam! ?

 

V. Edit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Kedvesek, tökéletes tájékoztatás, gyors szállítás, mindent megtaláltam könnyedén amit kerestem. Sok segítséget kaptam az információkból, mit hogyan csináljunk a magaságyás kialakításánál. Szuper a csapat!

 

K. Aranka (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Rendkívül rugalmasak és segítőkészek. Mindenképpen fogok még vásárolni tőlük ?

 

Mária (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Másodszor rendeltem, minden rendben és gyorsan ment.

 

N. Nikoletta (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon hamar megérkezett a csomag, sérülésmentesen, ami a precíz csomagolásnak köszönhető.

 

K. Tünde (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon gyors volt a szállitás, már a rendelést követő napon megkaptam.

 

M. Ágnes (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyors, pontos, profi csomagolás?

 

V. Zuzsanna (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

0
  0
  KOSARAD
  Üres a kosaradWebshop
   Calculate Shipping
   Kupon alkalmazása