Építsd meg egyszerűen a saját Veteményes Csepegtető rendszered

Tervezz és építs Te is olyan csepegtető öntözőrendszert, amely akár teljesen képes levenni az öntözés terhét a válladról! Ne aggódj, segítünk benne.

csepegtető öntözés házilag

Mi a baj a hagyományos Öntözéssel?

Korán kell kelned

Aranyszabály, hogy a nyáron kora reggel kell öntöznünk, annak érdekében, hogy a növényeink át tudják vészelni a napközbeni perzselő hőséget. Egy csepegtető rendszer akár programozható is lehet, így az öntözés magától, emberi beavatkozás nélkül is végbemegy!

Rettentő időigényes

Amennyiben már volt dolgod veteményessel nyáron, tisztában vagy vele, egy alapos reggeli öntözés akár több órát is igénybe vehet.

Rengeteg Vizet Pazarolsz

A nyári forróságban a száraz talajfelszínről a víz akár 70%-a is elpárologhat. Csepegtetéssel ez teljesen megelőzhető, valamint a túlöntözés veszélye sem áll fenn!

Hogyan Spórol neked időt, energiát és vizet a csepegtető Öntöző rendszer?

Egy csepegtető rendszer segítségével egyszerűen szabadulhatsz meg a hagyományos öntözés összes macerájától. Egyszerűen csak nyisd meg a csapot vagy állítsd be az időzítőt és hagyd, hogy a rendszer tegye a dolgát – te pedig csináld azt, amit tényleg szeretsz!

Víztakarékos

A csepegtető öntözés az egyik leghatékonyabb öntözési módszer a veteményeskertben, mivel célzottan tudjuk kijuttatni a megfelelő vízmennyiséget csekély párolgási veszteség mellett.

Időtakarékos

A könnyen kiépíthető csepegtető moduljainkkal és szettjeinkkel egy időben tudod locsolni a konyhakert összes növényét. Ezáltal nagyon sok időd szabadul fel.

Időzíthető, Automatizálható

Vezérlő segtségével egyszerűen beállítható és időzíthető az öntözés elindítása és elzárása. Ezáltal nem fog problémát jelenteni, ha nincs időd öntözni vagy, ha nem vagy otthon.

Kidolgoztunk egy Plug n Drip szisztémát mely segítségével Te is Egyszerűen Összeállíthatsz egy ilyen csepegtető Öntöző rendszert Házilag

 

A történet a plug n drip rendszer mögött!

 

Volt idő, amikor mi is azt gondoltuk, hogy egy csepegtető rendszer kiépítése bonyolult. Még egy képzésre is elmentünk! Hamar rá kellett jönnünk, a feladat nehezét nem a tervezés és nem is a megépítés adja. Sokkal inkább az, hogy megfelelő, egymással kompatibilis alkatrészeket szerezzünk be. Egy ilyen rendszer ugyanis sok apró elemből áll, rengeteg különféle változóval. Mi azonban rájöttünk, hogy hogyan tudnánk a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni ezeket a rendszereket.

Könnyű tervezés és kivitelezés

Az általunk forgalmazott szetteket úgy állítottuk össze, hogy a megépítés lehető legkevesebb tervezést igényelje. A tervezés esetünkben mindössze pár egyszerű mérést, illetve egy rövid tervrajz készítést jelent! A szett összerakása otthon bárki számára kivitelezhető

Könnyű tervezés és kivitelezés

Egymással kompatibilis Szett elemek

A szettjeinkkel sikerült a legfrusztrálóbb problémát kiküszöbölnünk. Milyen csöveket vegyek? Kell-e szűkítő? Milyen átmérőkkel számoljak? Ezekkel a kérdésekkel foglalkoznod sem kell, hiszen a szettjeink minden eleme egymással kompatibilis!

Egymással kompatibilis Szett elemek

Nem kell szakember

A csepegtető rendszer kivitelezéséhez nem kell szakembert kihívni ezért jelentősen olcsóbban megvalósítható.

A csepegtető öntözés az egyik leghatékonyabb öntözési módszer ezért lehet egy hosszú távon megtérülő rendszer

Nem kell szakember

Milyen elemekből áll össze egy csepegtető Öntöző rendszer?

A Plug n Drip rendszer 3 fő részből áll össze. A csapszett segítségével tudod rákapcsolni a csepegtető rendszert a vízforrásra. A gerincvezeték szállítja a veteményesig vagy a magaságyásig a vizet. A csepegtető szettek pedig a vizet csepegtetik a veteményesbe vagy a magaságyásba.

1. Ahonnan minden indul: A csapszett bemutatása

Többféle csapszettet állítottunk össze, így mindenki ki tudja választani a neki megfelelőt. A csapszettjeink mindig tartalmaznak szűrőt is, így biztosítjuk a rendszer hosszú távú működését.

 

A komplett csappszett bemutatása

 

A csapszett variációk

Többféle csapszettet állítottunk össze, így például ha valaki vezérlő vagy csap nélkül szeretné megvásárolni a rendszert akkor arra is van lehetőség

1. Csap +  Szűrő, Nyomáscsökkentő + vezérlő

Ebben minden benne van, azoknak akiknek nincs még kerti csapjuk, és szeretnének automata öntözés vezérlést.

szűrő és nyomáscsökkentő

2. Csap +  Szűrő, Nyomáscsökkentő

Akik még nem rendelkeznek kerti csappal, és nem szeretnének automata öntözés vezérlést.

automata öntözőrendszer

3. Szűrő, Nyomáscsökkentő + vezérlő

Akiknek már van kerti csapjuk 3/4 colos külső menettel, és szeretnének automata öntözés vezérlést.

szűrő és nyomáscsökkentő

4. Szűrő, Nyomáscsökkentő

Akiknek már van kerti csapjuk 3/4 colos külső menettel, és nem szeretnének automata öntözés vezérlést.

2. Ami az éltető vizet hozza: A gerincvezeték 

A gerincvezetéknél is az egyszerűségre törekedtünk, így annak átmérője megegyezik a csepegtető csöveinkével. Könnyen hajlítható, így képes lekövetni a kert domborzati viszonyait. Gerincvezetéket 10 méteres darabonként lehet megvásárolni. A gerincvezetékre csatlakoztatjuk rá a csepegtető szetteket legyen az akár szabadföldi veteményes vagy magaságyáságyás. A földhöz leszúrótüskékkel tudjuk rögzíteni.

Könnyen összeköthető a csapszetttel és a csepegtető szetekkel

Könnyen vágható és toldható

Elágaztatható

3. Ami a munkát végzi: A csepegtető szett

Csepegtető szettjeink feladata az éltető víz precíz kijuttatása növényeink számára. 2 féle csepegtető szettet alkottunk meg. Az egyiket a szabadföldi veteményesekre a másikat pedig a magaságyásokra dolgoztuk ki. A csepegtető szettek csepegtető csőből, idomokból és gerincvezetékből áll.

 

A csepegtető csőről (20 mm) röviden

 

Víz kijuttatás

A csepegtető csövön “vastagabb” részek vannak két apró nyílással. Ezeket nevezzük csepegtető testnek. A csepegtető testek egy pontban óránkénti 3,9 liter víz kijuttatására vannak tervezve. A kijuttatott vízmennyiség így jól tervezhető, a csepegtető öntözés időtartalmától függ.

Csepegtető testek közti távolság

A csepegtető testek között 33 cm-es távolság van. A csepegtető testek körülbelül 33 centis átmérőjű körben hatékonyak, ez azt jelenti, hogy a rendszer egyenletesen nedvesíti meg a talajfelszínt.

A víz eloszlása

A hajszálcsövesség és a gravitáció miatt a csepegtetőtestektől hozzávetőlegesen 40 cm-es átmérőben éri el a víz a növények gyökérzonáját.

A magaságyás csepegtető szett

 

Csapatunk ezt az öntözőrendszert specifikusan a magaságyásokhoz készítette el. Csepegtető rendszerünk alkalmazásával könnyebbé teheti a mindennapi öntözést. Könnyen és gyorsan összeállítható és alakítható. Több magaságyást is sorra lehet kötni, ehhez minden elem megtalálható a szettben.

Toldható

Vágható

Miből áll a magaságyás szett? 

 

A veteményes csepegtető szett

 

Tervezőink ezt a csepegtető öntözőrendszert veteményesekhez, fóliasátrakhoz, illetve üvegházakhoz készítették 10 méter hosszú veteményesre. Könnyedén bővíthető és vágható.

Toldható

Vágható

Miből áll a veteményes szett?

 

3. A testreszabáshoz: Az idomok

Az idomok feladata, hogy 2 vagy 3 valamilyen irányban haladó csövet összekössön. A végzáró feladata, hogy a cső végén a víz útját lezárja.

 

L - Idom

Ha szeretnél irányt váltani 90 fokban. Akár vízszintesen akár függőlegesen.

Toldó idom

Bármelyik két cső meghosszabítására, összekötésére szolgál. Pl.: ha szeretnéd valamelyik csepegtető szettet meghosszabítani, akkor ezzel könnyedén megteheted.

Végzáró

A végzáró segítségével egy csövet lezárhatsz. Mivel az idom menetes, így biztonságosan meg is tudod nyitni (pl. cső átmosás).

T - Idom

A csövek elágazására szolgál.

Ilyen egyszerő egy cső és egy idom összerakása

Ezen a felvételen megmutatjuk, hogy milyen egyszerű összecsavarni két elemet. A fehér teflonszalag tömítőként szolgál. Szett vásárlása esetén ingyen küldünk teflon szalagot.

csepegtető cső szerelés

Tervezési segédlet – Tervezd és építsd meg Egyszerűen

1.Tervezd és rajzold meg! 2. Válogasd össze a szett elemeket! 3. Építsd meg a rendszered!

 

1. Tervezd meg és rajzold meg!

– Milyen csap szettre van szükségem?
– Hány darab magaságyás szett kell?
– Hány darab veteményes szett
– Hány darab és milyen idom kell
– Hány méter gerincvezeték kell?

Minta projekttel levezetünk egy tervezést

>Íme egy tervezési segédlet egy mintakerthez, amelyben két darab magaságyás, és kétszer nyolc méter szabadföldi veteményes kap helyet. Lehet természetesen papíron is tervezni.
Figyeljük meg a fő elemeket, a csapszettet, a gerincvezetéket, és a két féle csepegtető szettet.

 

2. A terved alapján írd és válogasd össze az elemeket!

Gerincvezeték/átkötővezeték (zöld szín) : 25 M

A gerincvezeték zölddel van jelölve a rajzon. A csepegtető szettek átkötő vezetékeit a szettek tartalmazzák ezért azt a 25 méterbe nem számítottuk bele.

Csap szett: 1Db

Komplett csap szett. Csappal, szűrős nyomáscsökkentővel, vezérlővel.

L-idom: 2db

A terv alapján 12 darab L-idomra lenne szükség, viszont a magaságyás és a veteményes szettek tartalmazzák a leírás szerinti L-idomokat. Ezáltal csak a gerincvezeték irányváltásánál kell számolni az L-idomokkal.

Végzáró

A terv alapján 6 darab végzáróra lenne szükség, viszont a magaságyás és a veteményes szettek tartalmazzák ezeket.

Csepegtető cső (kék szín): 0 Db

A terv alapján 4 méter kellene a magaságyásokba és 32 méter kellene a veteményesekbe, viszont ezt is tartalmazzák a szettek.

Válogasd össze a Webshopban

A véglegesített elemek alapján válogasd össze. Ha kérdésed vagy egyedi igényed van akkor az oldal alján lévő kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül felveheted velünk a kapcsolatot.

 

3. Mire lesz szükséged az építésnél?

Néhány eszközre van szükséged a rendszer kiépítéséhez

Erős szike/Kés

A csövek erősek, viszont kellően lágyak. Egy élesebb késsel vagy egy erősebb szikével könnyen darabolhatóak.

Gyakran elkövetett tervezési hibák

Túl nagy terület öntözése

Csepegtető rendszerünk átlagos hálózati víznyomás mellett 70 méter teljes hosszúságú öntözőfelületig képes precízen kijuttatni a kalibrált mennyiséget. Ezen méret felett számítani kell az öntözés pontosságának csökkenésére

Magasan fekvő hely öntözése mélyen fekvő csapról

Ha a csapból kijövő vizet sok sok méteres magasságba akarjuk juttatni, akkor számítani kell nyomásesésre, ami a csepegetető öntözés minőségének romlásával fog együtt járni.

Nem megfelelő csap

Mivel sokan már rendelkeznek kerti csappal, így megadtuk a lehetőséget arra, hogy Csap szettünket csap nélkül is meg lehessen vásárolni. Fontos azonban megjegyezni, hogy ettől függetlenül 3/4″-os (háromnegyed colos) külső menettel rendelkező csapra van szükség a megfelelő csatlakozáshoz. Ha csak 1/2″-os csappal rendelkezel, akkor sincs baj, vannak erre a célra átalakító elemek. Egy kis segítség az átváltásokhoz:

3/4″ = 26,4 mm
1/2″ = 21 mm

Így otthon könnyedén egy mérőszalaggal meg tudod állapítani, hogy neked melyik típusú csapod van!

Gerincvezeték hosszának alábecsülése

Tervezésnél és vásárlásnál célszerű ráhagyni a csövek hosszára, hogy a helyszíni kivitelezés során több mozgásterünk maradjon.

Ha még nincs csapom, akkor mit csináljak?

Ha még nincs kerti csapod akkor célszerű vízvezeték szerelővel a vízaknából egy kiállítást kérni akár csappal

Mit csináljak a rendszerrel télen?

A fagyok beállta előtt érdemes a rendszert átmosni, felszedni, a külsejét megtisztítani, megtörésmentesen feltekerni, majd védett helyen tárolni a tél folyamán.

Tipp

Célszerű a kerti locsolómérőt igényelni! Így a kerti locsolás a külön mérő miatt nem fogja a csatornadíjat emelni.

A weboldal könnyen áttekinthető, szimpatikus a folyamatos kínálat bővítés. A kiszállítás nagyon gyors volt, a megrendelt termékeket 26 órán belül átvehettem. A csomagolás teljes sérülés mentességet biztosított.

 

H. Orsolya (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyorsasag es megbizhatosag jellemzi az ugyfelszolgalat es a szallitmanyozasi vallalat munkajat. A weboldal atlathato es felhasznalobarat.

 

F. Lilla (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyedén megtaláltam az oldalon, amit kerestem. Mindenről kaptam e-mailben tájékoztatást és a szállítás nagyon gyors volt.

 

G. Ivett (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyen használható az oldal, és nagyon gyorsan megkaptam a megrendelt termékeket.

 

R. Judit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Szuper volt minden. Segítőkészek és gyorsak, tanácsokat is kaptam! ?

 

V. Edit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Kedvesek, tökéletes tájékoztatás, gyors szállítás, mindent megtaláltam könnyedén amit kerestem. Sok segítséget kaptam az információkból, mit hogyan csináljunk a magaságyás kialakításánál. Szuper a csapat!

 

K. Aranka (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Rendkívül rugalmasak és segítőkészek. Mindenképpen fogok még vásárolni tőlük ?

 

Mária (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Másodszor rendeltem, minden rendben és gyorsan ment.

 

N. Nikoletta (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon hamar megérkezett a csomag, sérülésmentesen, ami a precíz csomagolásnak köszönhető.

 

K. Tünde (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon gyors volt a szállitás, már a rendelést követő napon megkaptam.

 

M. Ágnes (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyors, pontos, profi csomagolás?

 

V. Zuzsanna (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Kik vagyunk?

Egyszerű, hétköznapi emberek vagyunk, azonban vannak dolgok, amik összekötnek bennünket. A kertészet és növénygondozás szeretete, a környezettudatosság és az önellátás semmihez sem fogható érzése. Gyönyörködés a befektetett munkánk gyümölcsében.

Hiszünk abban, hogy a kertészkedés nem csak egy hobbi, hanem egy életforma. A Kreatív Farmer weboldalt azért indítottuk útjára, hogy a földművelés iránti szenvedélyünket megosszuk a világgal.

Kérdésed van?

Az alábbi űrlap segítségével bármilyen kérdést feltehetsz. Továbbá, ha a szettek nem fedik le az igényeidet akkor is írd meg nekünk és megpróbálunk segíteni.

A beírt adatokat az adatvédelmi irányelveinknek megfelelően kezeljük, harmadik félnek azokat soha, semmilyen körülmények között nem adjuk ki.

0
  0
  KOSARAD
  Üres a kosaradWebshop
   Calculate Shipping
   Kupon alkalmazása