Tétényi Rekord Mandula (Konténeres)

(2 vásárlói értékelés)

A tétényi rekord mandula egy megbízható, magyar fajta, mely házikerti termesztésre kiválóan alkalmas. Magja édes, héja vékony. A többi mandulával ellentétben nagyon jó a fagytűrő képessége. Porzópárra azonban szüksége van, mert önmeddő.

Most minden fához ajándék 1 adag gyökéritatót adunk!

10.980 Ft

Áfával

Készleten

Szakértő ügyfélszolgálat

Keress minket bátran ide kattintva!

vagy az alábbi telefonszámon hétköznapokon 8.00 és 16.00 között:

📞 +36 70/611-7612

Tétényi Rekord Mandula (Konténeres)

Tétényi rekord mandula fajta bemutatása

Származás: magyar fajta
Termőtáj: melegebb, déli védett lejtő
Talajtípus: nem válogat
Termőképesség: jó termőképességű
Termékenyülés: önmeddő, pollenadói: Tétényi kedvenc’, ‘Tétényi bőtermő’, ‘Szigetcsépi 58, Tétényi keményhéjú
Tűrőképesség/rezisztencia: jó a fagytűrő képessége
Ültetési távolság: 5 méter

Gyümölcs tulajdonságai

Érési ideje: szept. vége, október eleje
Késői virágzásű
Színe: világosbarna
Íze: édes
Mérete: nagy
Alakja: félhold alakú
Felhasználása: friss fogyasztás, mandulatej, édesség
Tárolása: jól tárolható

További információk

Tömeg1,5 kg
Csomagolási méretek170 × 21 × 21 cm
Márka

Kreatív Farmer

kiszereles

bundle

Tétényi Rekord Mandula (Konténeres) termékről 2 értékelés

 1. Kovacs Kovács (Ellenőrzött vásárló)

 2. Józsefné Huber (Ellenőrzött vásárló)

  Szép kifejlesztett növényt küldtek , teljes mértékben elégedett vagyok !

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Így kapod kézhez a tőlünk rendelt gyümölcstermőket

Pénzvisszafizetési Garancia

Nem vagy elégedett a termékkel? Visszatérítjük!

~

Biztonságos fizetés

Többféle fizetési mód

Szakértő ügyfélszolgálat

9.00 és 17.00 között

Ezért érdemes tőlünk rendelni

Minőségi Oltványok

A gyümölcstermőink rezisztens alanyra lettek oltva megbízható, családi kertészetünkben, ahol minden egyes növényt nagy odafigyeléssel és szakértelemmel nevelünk.

Biztonságos Szállítás

A fákat biztonságos, környezetbarát módon csomagoljuk, hogy még véletlenül se sérüljenek szállítás közben. Az ültetőedényekhez fóliát, a szabadgyökerűek gyökérvédelméhez faforgácsot használunk. A fák a csomagolás előtt szakszerűen megmetszésre kerülnek, egyrészt, hogy a dobozba beleférjenek, másrészt hogy a megeredést elősegítsék.

Folyamatos Szakmai Támogatás

Bátran keress bennünket emailben vagy telefonon! Folyamatos szakmai támogatást biztosítunk az ültetéstől az első betakarításig.

Megbízható Faiskolából

A családi tulajdonú faiskolánkban minden növényt hatalmas odaadással nevelünk annak érdekében, hogy hozzád már csak legszebb, legegészségesebb gyümölcstermők kerüljenek.

Elégedett Vásárlóink

“3 fát rendeltem első körben és nagyon elégedett vagyok. Egészséges, szép földlabdás fákat kaptam. Gondosan be voltak csomagolva, sérülésnek nyoma sem volt, a gyökérzet pedig kellően nedves maradt. Már el is ültettem őket. Ajánlom a Kreatív Farmer fáit!”

Zoltán (70), Pellérd
★★★★★

“Életem első gyümölcsfáját, egy kajszit rendeltem a Kreatív Farmertől. A fa igényes kartondobozban jött, ültetőedényben. Teljesen épen kaptam kézhez, örülök, hogy tőlük rendeltem. :)”

Adrienn (24), Pécs
★★★★★

A weboldal könnyen áttekinthető, szimpatikus a folyamatos kínálat bővítés. A kiszállítás nagyon gyors volt, a megrendelt termékeket 26 órán belül átvehettem. A csomagolás teljes sérülés mentességet biztosított.

 

H. Orsolya (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyorsasag es megbizhatosag jellemzi az ugyfelszolgalat es a szallitmanyozasi vallalat munkajat. A weboldal atlathato es felhasznalobarat.

 

F. Lilla (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyedén megtaláltam az oldalon, amit kerestem. Mindenről kaptam e-mailben tájékoztatást és a szállítás nagyon gyors volt.

 

G. Ivett (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyen használható az oldal, és nagyon gyorsan megkaptam a megrendelt termékeket.

 

R. Judit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Szuper volt minden. Segítőkészek és gyorsak, tanácsokat is kaptam! ?

 

V. Edit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Kedvesek, tökéletes tájékoztatás, gyors szállítás, mindent megtaláltam könnyedén amit kerestem. Sok segítséget kaptam az információkból, mit hogyan csináljunk a magaságyás kialakításánál. Szuper a csapat!

 

K. Aranka (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Rendkívül rugalmasak és segítőkészek. Mindenképpen fogok még vásárolni tőlük ?

 

Mária (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Másodszor rendeltem, minden rendben és gyorsan ment.

 

N. Nikoletta (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon hamar megérkezett a csomag, sérülésmentesen, ami a precíz csomagolásnak köszönhető.

 

K. Tünde (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon gyors volt a szállitás, már a rendelést követő napon megkaptam.

 

M. Ágnes (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyors, pontos, profi csomagolás?

 

V. Zuzsanna (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Kérdésed van a rendelés előtt? Segítünk!

Mi a különbség a szabadgyökerű és konténeres gyümölcstermők között?

A szabadgyökerű azt jelenti, hogy a növény ültetőközeg nélkül, szabadon álló gyökérrel érkezik a vásárlóhoz. A gyökereket szállítás előtt megmetsszük és úgy csomagoljuk, hogy szállításnál semmiképp ne sérülhessenek. Szabad gyökérrel csak a hideg hónapokban szállítunk gyümölcstermőket (azaz november-március között), mert ilyenkor a növények téli álmot alszanak, minimális a nedvkeringésük, így ültetőközeg nélkül is biztonságos az ültetésük.

A konténeres azt jelenti, hogy a növények ültetőedényben érkeznek a vásárlóhoz, a gyökér ültetőközegben (virágföld) van. Ezek a konténeres gyümölcstermők az év bármely szakaszában ültethetőek, kivéve, amikor a talaj be van fagyva. Csak az edényt kell eltávolítani, és földlabdástól, a gyökerek bolygatása nélkül lehet ültetni.

Mi a különbség a szabadgyökerű és konténeres gyümölcstermők között?

A szabadgyökerű azt jelenti, hogy a növény ültetőközeg nélkül, szabadon álló gyökérrel érkezik a vásárlóhoz. A gyökereket szállítás előtt megmetsszük és úgy csomagoljuk, hogy szállításnál semmiképp ne sérülhessenek. Szabad gyökérrel csak a hideg hónapokban szállítunk gyümölcstermőket (azaz november-március között), mert ilyenkor a növények téli álmot alszanak, minimális a nedvkeringésük, így ültetőközeg nélkül is biztonságos az ültetésük.

A konténeres azt jelenti, hogy a növények ültetőedényben érkeznek a vásárlóhoz, a gyökér ültetőközegben (virágföld) van. Ezek a konténeres gyümölcstermők az év bármely szakaszában ültethetőek, kivéve, amikor a talaj be van fagyva. Csak az edényt kell eltávolítani, és földlabdástól, a gyökerek bolygatása nélkül lehet ültetni.

Mit jelent a rezisztens kifejezés?

A rezisztencia ellenálló képességet jelent, vagyis bizonyos betegségeknek ellenáll, az adott betegség nem támadja meg (pl. varosodás, lisztharmat elleni rezisztencia). Ezt a rezisztenciát nemesítéssel érik el a termesztők. A régi magyar fajták jellemzően jó ellenálló képességgel rendelkeznek.

Mit jelent az ‘öntermékeny’ és ‘önmeddő’ kifejezés?

Gyümölcstermők esetén sokszor nem elég egy darab növényt ültetni egy területre. Egy fa (pl. alma) virágait egy másik fa (szintén alma) porozza be, és csak így tud termést érlelni (ekkor lesz csak alma a fán). Ha egy növény öntermékeny, akkor nem szükséges másik növényt telepíteni mellé, mert beporozza önmagát. Ha egy növény önmeddő, akkor mindenképpen szükséges több, egy időben virágzó fát telepíteni. Ha egy növény részben öntermékeny, akkor is inkább több, egy időben virágzót ültessünk egymás mellé.
A kifejezetten balkonra szánt gyümölcstermők öntermékenyek.

Milyen típusú talajra milyen gyümölcs való?

A talaj szerkezete alapján lehet laza (homok), középkötött (vályog) és kötött (agyag). A kajszi vagy a málna például a lazább talajokat kedveli, a körte és a dió a középkötöttet, a szilva a kötött talajon is jól érzi magát.

A talajt azonban humusztartalma és a víztartó képessége alapján is csoportosítjuk. Nem mindegy, hogy egy gyümölcsfa mennyire igényes a tápanyagtartalomra vagy a talajnedvességre.

Először válasszuk ki, milyen gyümölcs alkalmas a talajunkra (alma, kajszi, szilva stb.) és utána válasszunk fajtákat (‘Jonathán’, ‘Vilmos’ stb.).

Milyen gyümölcs való balkonra?

Erkélyekre, balkonokra a kis méretű törpe fajták, oszlopos fajták valók, amelyek öntermékenyek és megbízhatóan teremnek.

Hány évig élnek a gyümölcstermők?

A fák több évtizedig élnek, a bokrok pedig maximum 10-15 évig. De ez fajtánként is változó. Például az almán belül is van olyan fajta, amelyik 25 évig él, némelyik pedig akár 40 évig.

Mikor ültessük a gyümölcstermőket?

A konténeres gyümölcstermőket egész évben ültethetjük, kivéve, amikor a talaj be van fagyva.

A szabadgyökerű gyümölcstermőket csak a nyugalmi időszakban, novembertől márciusig ültethetjük (ha a talaj nincs befagyva), amikor a növények ‘téli álmot alszanak’.

Miért javasolt egy gyümölcstermőből többet telepíteni?

Ha az adott fajta önmeddő, vagy részben öntermékeny, akkor mindenképpen szükség van egy másik fajtára, amellyel beporozzák egymást. Ekkor egy időben virágzó fajtát válasszunk.

Ha szeretnénk hosszabb ideig szüretelni, válasszunk több, különböző időben termő fajtát, például almából nyári és téli almát is.

Kell tápanyag utánpótlás a gyümölcstermőknek?

Minden növénynek szüksége van tápanyagokra, amelyeket folyamatosan vesz fel a talajból a gyökéren keresztül. Előfordul, hogy a talajban kevés a hasznosítható tápanyag, vagy a gyökerek tápanyagfelvételi képessége alacsony. Mindkét esetben a legjobb megoldás a mikorrhiza kapcsolat, azaz gombákkal való szimbiózis kialakítása, ahol a gomba segít a gyökerek tápanyagfelvételében. Ezt már az ültetéskor érdemes a gyökérzónába telepíteni.

A gyümölcstermőknek különböző fázisban különböző tápanyagokra van szüksége, ültetéskor foszforra, növekedéskor, lombképzéskor nitrogénre, virágzáskor, terméskötődéskor káliumra. Ezekhez a gombák mellett 100%-ban természetes, bio készítményeket is használhatunk. Így teljesen műtrágyamentesen termeszthetünk egészséges gyümölcsöket.

Mikor és hogyan kell metszeni a gyümölcstermőket?

Általában kora tavasszal, rügyfakadás előtt kell metszeni. Azonban a diót csak augusztusban, a csonthéjasok többségét pedig rügyfakadást követően, akár virágzáskor.
A webáruházunkból rendelt gyümölcstermőkön a szükséges kezdeti metszéseket már elvégeztük. Ezt követően csak koronaalakításra van szükség.

Hogyan kell teleltetni a konténeres gyümölcstermőket?

A balkonon vagy verandán konténerben (ültetőedényben, dézsában, ládában) nevelt gyümölcstermőt nem szükséges teleltetni, de javasolt a téli erősebb fagyok ellen védeni. Ehhez használhatunk természetes vagy szintetikus növényvédő zsákot, takarófóliát. Emellett érdemes a konténert fal tövébe, szélvédett részre tenni, ahol egyenletes hideg hőmérséklet van. Az sem jó, ha télen túlságosan süti a nap, idő előtt kihajthat, ezért könnyen elfagyhatnak a hajtások. A téli napsütés ellen takarással, árnyékolással védekezhetünk.

Mikor fordul termőre a megvásárolt gyümölcsfa?

A törpe fák hamarabb teremnek, 3-4 éves korban, a közepesek (pl. alma) 5-6 éves korban, a magasak (pl. dió) 6 éves kor felett.

A webáruházunkban kapható szabadgyökerű gyümölcstermők egy éves oltványok, a konténeresek a második évüket töltik.

Segítség az ültetéshez

Minden fához és bogyóshoz ajándék gyökéritató!

A gyökéritató jellegzetes kialakítású, üreges szerkezetű csövecske, amely nedves és levegős környezettel támogatja a gyökerek fejlődését. Nálunk minden fához ajándékba jár egy adag! 🙂

Vissza a termékre

Minden Egyben Tápanyagcsomag

Egy olyan csomagot állítottunk össze, amely a gyümölcsfa élethosszig tartó táplálását természetes módon biztosítja, ugyanis ez nem más, mint egy monogám, és kölcsönösen hasznos kapcsolat gomba és gyümölcsfa között. Vásárold együtt a fával és támogasd a fejlődését már a kezdetektől fogva!

Vissza a termékre

Tétényi Rekord Mandula (Konténeres)

(2 vásárlói értékelés)

10.980 Ft

Áfával

A tétényi rekord mandula egy megbízható, magyar fajta, mely házikerti termesztésre kiválóan alkalmas. Magja édes, héja vékony. A többi mandulával ellentétben nagyon jó a fagytűrő képessége. Porzópárra azonban szüksége van, mert önmeddő.

Most minden fához ajándék 1 adag gyökéritatót adunk!

Készleten

Szakértő ügyfélszolgálat

Keress minket bátran ide kattintva!

vagy az alábbi telefonszámon hétköznapokon 8.00 és 16.00 között:

📞 +36 70/611-7612

A weboldal könnyen áttekinthető, szimpatikus a folyamatos kínálat bővítés. A kiszállítás nagyon gyors volt, a megrendelt termékeket 26 órán belül átvehettem. A csomagolás teljes sérülés mentességet biztosított.

 

H. Orsolya (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyorsasag es megbizhatosag jellemzi az ugyfelszolgalat es a szallitmanyozasi vallalat munkajat. A weboldal atlathato es felhasznalobarat.

 

F. Lilla (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyedén megtaláltam az oldalon, amit kerestem. Mindenről kaptam e-mailben tájékoztatást és a szállítás nagyon gyors volt.

 

G. Ivett (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyen használható az oldal, és nagyon gyorsan megkaptam a megrendelt termékeket.

 

R. Judit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Szuper volt minden. Segítőkészek és gyorsak, tanácsokat is kaptam! ?

 

V. Edit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Kedvesek, tökéletes tájékoztatás, gyors szállítás, mindent megtaláltam könnyedén amit kerestem. Sok segítséget kaptam az információkból, mit hogyan csináljunk a magaságyás kialakításánál. Szuper a csapat!

 

K. Aranka (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Rendkívül rugalmasak és segítőkészek. Mindenképpen fogok még vásárolni tőlük ?

 

Mária (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Másodszor rendeltem, minden rendben és gyorsan ment.

 

N. Nikoletta (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon hamar megérkezett a csomag, sérülésmentesen, ami a precíz csomagolásnak köszönhető.

 

K. Tünde (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon gyors volt a szállitás, már a rendelést követő napon megkaptam.

 

M. Ágnes (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyors, pontos, profi csomagolás?

 

V. Zuzsanna (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Tétényi rekord mandula fajta bemutatása

Származás: magyar fajta
Termőtáj: melegebb, déli védett lejtő
Talajtípus: nem válogat
Termőképesség: jó termőképességű
Termékenyülés: önmeddő, pollenadói: Tétényi kedvenc’, ‘Tétényi bőtermő’, ‘Szigetcsépi 58, Tétényi keményhéjú
Tűrőképesség/rezisztencia: jó a fagytűrő képessége
Ültetési távolság: 5 méter

Gyümölcs tulajdonságai

Érési ideje: szept. vége, október eleje
Késői virágzásű
Színe: világosbarna
Íze: édes
Mérete: nagy
Alakja: félhold alakú
Felhasználása: friss fogyasztás, mandulatej, édesség
Tárolása: jól tárolható

További információk

Tömeg1,5 kg
Csomagolási méretek170 × 21 × 21 cm
Márka

Kreatív Farmer

kiszereles

bundle

Tétényi Rekord Mandula (Konténeres) termékről 2 értékelés

 1. Kovacs Kovács (Ellenőrzött vásárló)

 2. Józsefné Huber (Ellenőrzött vásárló)

  Szép kifejlesztett növényt küldtek , teljes mértékben elégedett vagyok !

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Így kapod meg a tőlünk rendelt fákat

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a különbség a szabadgyökerű és konténeres gyümölcstermők között?

A szabadgyökerű azt jelenti, hogy a növény ültetőközeg nélkül, szabadon álló gyökérrel érkezik a vásárlóhoz. A gyökereket szállítás előtt megmetsszük és úgy csomagoljuk, hogy szállításnál semmiképp ne sérülhessenek. Szabad gyökérrel csak a hideg hónapokban szállítunk gyümölcstermőket (azaz november-március között), mert ilyenkor a növények téli álmot alszanak, minimális a nedvkeringésük, így ültetőközeg nélkül is biztonságos az ültetésük.

A konténeres azt jelenti, hogy a növények ültetőedényben érkeznek a vásárlóhoz, a gyökér ültetőközegben (virágföld) van. Ezek a konténeres gyümölcstermők az év bármely szakaszában ültethetőek, kivéve, amikor a talaj be van fagyva. Csak az edényt kell eltávolítani, és földlabdástól, a gyökerek bolygatása nélkül lehet ültetni.

Mi a különbség a szabadgyökerű és konténeres gyümölcstermők között?

A szabadgyökerű azt jelenti, hogy a növény ültetőközeg nélkül, szabadon álló gyökérrel érkezik a vásárlóhoz. A gyökereket szállítás előtt megmetsszük és úgy csomagoljuk, hogy szállításnál semmiképp ne sérülhessenek. Szabad gyökérrel csak a hideg hónapokban szállítunk gyümölcstermőket (azaz november-március között), mert ilyenkor a növények téli álmot alszanak, minimális a nedvkeringésük, így ültetőközeg nélkül is biztonságos az ültetésük.

A konténeres azt jelenti, hogy a növények ültetőedényben érkeznek a vásárlóhoz, a gyökér ültetőközegben (virágföld) van. Ezek a konténeres gyümölcstermők az év bármely szakaszában ültethetőek, kivéve, amikor a talaj be van fagyva. Csak az edényt kell eltávolítani, és földlabdástól, a gyökerek bolygatása nélkül lehet ültetni.

Mit jelent a rezisztens kifejezés?

A rezisztencia ellenálló képességet jelent, vagyis bizonyos betegségeknek ellenáll, az adott betegség nem támadja meg (pl. varosodás, lisztharmat elleni rezisztencia). Ezt a rezisztenciát nemesítéssel érik el a termesztők. A régi magyar fajták jellemzően jó ellenálló képességgel rendelkeznek.

Mit jelent az ‘öntermékeny’ és ‘önmeddő’ kifejezés?

Gyümölcstermők esetén sokszor nem elég egy darab növényt ültetni egy területre. Egy fa (pl. alma) virágait egy másik fa (szintén alma) porozza be, és csak így tud termést érlelni (ekkor lesz csak alma a fán). Ha egy növény öntermékeny, akkor nem szükséges másik növényt telepíteni mellé, mert beporozza önmagát. Ha egy növény önmeddő, akkor mindenképpen szükséges több, egy időben virágzó fát telepíteni. Ha egy növény részben öntermékeny, akkor is inkább több, egy időben virágzót ültessünk egymás mellé.
A kifejezetten balkonra szánt gyümölcstermők öntermékenyek.

Milyen típusú talajra milyen gyümölcs való?

A talaj szerkezete alapján lehet laza (homok), középkötött (vályog) és kötött (agyag). A kajszi vagy a málna például a lazább talajokat kedveli, a körte és a dió a középkötöttet, a szilva a kötött talajon is jól érzi magát.

A talajt azonban humusztartalma és a víztartó képessége alapján is csoportosítjuk. Nem mindegy, hogy egy gyümölcsfa mennyire igényes a tápanyagtartalomra vagy a talajnedvességre.

Először válasszuk ki, milyen gyümölcs alkalmas a talajunkra (alma, kajszi, szilva stb.) és utána válasszunk fajtákat (‘Jonathán’, ‘Vilmos’ stb.).

Milyen gyümölcs való balkonra?

Erkélyekre, balkonokra a kis méretű törpe fajták, oszlopos fajták valók, amelyek öntermékenyek és megbízhatóan teremnek.

Hány évig élnek a gyümölcstermők?

A fák több évtizedig élnek, a bokrok pedig maximum 10-15 évig. De ez fajtánként is változó. Például az almán belül is van olyan fajta, amelyik 25 évig él, némelyik pedig akár 40 évig.

Mikor ültessük a gyümölcstermőket?

A konténeres gyümölcstermőket egész évben ültethetjük, kivéve, amikor a talaj be van fagyva.

A szabadgyökerű gyümölcstermőket csak a nyugalmi időszakban, novembertől márciusig ültethetjük (ha a talaj nincs befagyva), amikor a növények ‘téli álmot alszanak’.

Miért javasolt egy gyümölcstermőből többet telepíteni?

Ha az adott fajta önmeddő, vagy részben öntermékeny, akkor mindenképpen szükség van egy másik fajtára, amellyel beporozzák egymást. Ekkor egy időben virágzó fajtát válasszunk.

Ha szeretnénk hosszabb ideig szüretelni, válasszunk több, különböző időben termő fajtát, például almából nyári és téli almát is.

Kell tápanyag utánpótlás a gyümölcstermőknek?

Minden növénynek szüksége van tápanyagokra, amelyeket folyamatosan vesz fel a talajból a gyökéren keresztül. Előfordul, hogy a talajban kevés a hasznosítható tápanyag, vagy a gyökerek tápanyagfelvételi képessége alacsony. Mindkét esetben a legjobb megoldás a mikorrhiza kapcsolat, azaz gombákkal való szimbiózis kialakítása, ahol a gomba segít a gyökerek tápanyagfelvételében. Ezt már az ültetéskor érdemes a gyökérzónába telepíteni.

A gyümölcstermőknek különböző fázisban különböző tápanyagokra van szüksége, ültetéskor foszforra, növekedéskor, lombképzéskor nitrogénre, virágzáskor, terméskötődéskor káliumra. Ezekhez a gombák mellett 100%-ban természetes, bio készítményeket is használhatunk. Így teljesen műtrágyamentesen termeszthetünk egészséges gyümölcsöket.

Mikor és hogyan kell metszeni a gyümölcstermőket?

Általában kora tavasszal, rügyfakadás előtt kell metszeni. Azonban a diót csak augusztusban, a csonthéjasok többségét pedig rügyfakadást követően, akár virágzáskor.
A webáruházunkból rendelt gyümölcstermőkön a szükséges kezdeti metszéseket már elvégeztük. Ezt követően csak koronaalakításra van szükség.

Hogyan kell teleltetni a konténeres gyümölcstermőket?

A balkonon vagy verandán konténerben (ültetőedényben, dézsában, ládában) nevelt gyümölcstermőt nem szükséges teleltetni, de javasolt a téli erősebb fagyok ellen védeni. Ehhez használhatunk természetes vagy szintetikus növényvédő zsákot, takarófóliát. Emellett érdemes a konténert fal tövébe, szélvédett részre tenni, ahol egyenletes hideg hőmérséklet van. Az sem jó, ha télen túlságosan süti a nap, idő előtt kihajthat, ezért könnyen elfagyhatnak a hajtások. A téli napsütés ellen takarással, árnyékolással védekezhetünk.

Mikor fordul termőre a megvásárolt gyümölcsfa?

A törpe fák hamarabb teremnek, 3-4 éves korban, a közepesek (pl. alma) 5-6 éves korban, a magasak (pl. dió) 6 éves kor felett.

A webáruházunkban kapható szabadgyökerű gyümölcstermők egy éves oltványok, a konténeresek a második évüket töltik.

Segítség az ültetéshez

Ezért érdemes tőlünk rendelni

Minőségi Oltványok

A gyümölcstermőink rezisztens alanyra lettek oltva megbízható, családi kertészetünkben, ahol minden egyes növényt nagy odafigyeléssel és szakértelemmel nevelünk.

Biztonságos Szállítás

A fákat igyekszünk a legkörnyezetbarátabb módon csomagolni. Az ültetőedényekhez fóliát, a szabadgyökerűek gyökérvédelméhez faforgácsot használunk. A fák a csomagolás előtt szakszerűen megmetszésre kerülnek, egyrészt, hogy a dobozba beleférjenek, másrészt hogy a megeredést elősegítsék.

Folyamatos Szakmai Támogatás

Bátran keress bennünket! Folyamatos szakmai támogatást biztosítunk az ültetéstől az első betakarításig.

Megbízható Faiskolából

A családi tulajdonú faiskolánkban minden növényt hatalmas odaadással nevelünk annak érdekében, hogy hozzád már csak legszebb, legegészségesebb gyümölcstermők kerüljenek.

Elégedett Vásárlóink

“3 fát rendeltem első körben és nagyon elégedett vagyok. Egészséges, szép földlabdás fákat kaptam. Gondosan be voltak csomagolva, sérülésnek nyoma sem volt, a gyökérzet pedig kellően nedves maradt. Már el is ültettem őket. Ajánlom a Kreatív Farmer fáit!”

Zoltán (70), Pellérd
★★★★★

“Életem első gyümölcsfáját, egy kajszit rendeltem a Kreatív Farmertől. Kicsit féltem az ültetéstől, de az útmutató nagy segítségemre volt. A fa igényes kartondobozban jött, ültetőedényben. Teljesen épen kaptam kézhez, örülök, hogy tőlük rendeltem. :)”

Adrienn (24), Pécs
★★★★★

A weboldal könnyen áttekinthető, szimpatikus a folyamatos kínálat bővítés. A kiszállítás nagyon gyors volt, a megrendelt termékeket 26 órán belül átvehettem. A csomagolás teljes sérülés mentességet biztosított.

 

H. Orsolya (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyorsasag es megbizhatosag jellemzi az ugyfelszolgalat es a szallitmanyozasi vallalat munkajat. A weboldal atlathato es felhasznalobarat.

 

F. Lilla (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyedén megtaláltam az oldalon, amit kerestem. Mindenről kaptam e-mailben tájékoztatást és a szállítás nagyon gyors volt.

 

G. Ivett (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Könnyen használható az oldal, és nagyon gyorsan megkaptam a megrendelt termékeket.

 

R. Judit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Szuper volt minden. Segítőkészek és gyorsak, tanácsokat is kaptam! ?

 

V. Edit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Kedvesek, tökéletes tájékoztatás, gyors szállítás, mindent megtaláltam könnyedén amit kerestem. Sok segítséget kaptam az információkból, mit hogyan csináljunk a magaságyás kialakításánál. Szuper a csapat!

 

K. Aranka (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Rendkívül rugalmasak és segítőkészek. Mindenképpen fogok még vásárolni tőlük ?

 

Mária (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Másodszor rendeltem, minden rendben és gyorsan ment.

 

N. Nikoletta (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon hamar megérkezett a csomag, sérülésmentesen, ami a precíz csomagolásnak köszönhető.

 

K. Tünde (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Nagyon gyors volt a szállitás, már a rendelést követő napon megkaptam.

 

M. Ágnes (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyors, pontos, profi csomagolás?

 

V. Zuzsanna (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

}

Gyors Szállítás

Több mint 900 termék raktáron, 2-5 munkanap alatt nálad!

Pénzvisszafizetési Garancia

Nem vagy elégedett? Visszatérítjük!

~

Biztonságos fizetés

Többféle fizetési mód

Szakértő ügyfélszolgálat

9.00 és 17.00 között

Könnyedén megtaláltam az oldalon, amit kerestem. Mindenről kaptam e-mailben tájékoztatást és a szállítás nagyon gyors volt.

G. Ivett (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Gyors, pontos kiszolgálás. Azt kaptam, amit rendeltem!

P. Gellért (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

Szuper volt minden. Segítőkészek és gyorsak, tanácsokat is kaptam! 🙂

V. Edit (Ellenőrzött Vásárló)

★★★★★

A termékről mondták

2 reviews for Tétényi Rekord Mandula (Konténeres)

 1. Józsefné Huber (Ellenőrzött vásárló)

  Szép kifejlesztett növényt küldtek , teljes mértékben elégedett vagyok !

 2. Kovacs Kovács (Ellenőrzött vásárló)

Adjon hozzá egy véleményt

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
  0
  KOSARAD
  Üres a kosaradWebshop
   Calculate Shipping
   Kupon alkalmazása